Rond verlies

Een brief schrijven

De leerlingen schrijven een brief naar de persoon die overleden is. In deze brief kunnen ze al hun vragen, speciale momenten, … opschrijven die ze nog wilden vertellen aan deze persoon. Ze kunnen hun gevoelens op deze manier delen. Elke brief wordt in een enveloppe gestopt en wordt geadresseerd aan de persoon. Als klein symbool om de brief te posten, kan je alle enveloppen ophalen, aan een ballon (met touw) hangen en deze ballon in de lucht laten. Zo krijgen de kinderen het gevoel dat hun brief effectief naar die persoon wordt gebracht en dat we nog aan hen denken.

Kaarskring

U kan ook samen met het kind op voorhand deze kaars versieren met speciale kaarsverf. Zo wordt de kaars extra persoonlijk en kan het kind deze kaars meenemen naar huis.Tijdens een gesprek waar de leerlingen vertellen over het verlies van een dierbaar persoon of dier, kunt u elk kind een kaars laten aansteken voor die persoon of dat dier. Bij het aansteken van de kaars zeggen ze voor wie de kaars bedoeld is. Als u alle kinderen heeft gehad, houdt u één minuut stilte om deze personen of dieren te herdenken.

 Doos vol herinneringen

Laat het kind een doos vullen met allerlei geuren, foto’s, voorwerpen, stoffen, … die het kind doen terugdenken aan de persoon die overleden is.

U kan daarna samen met het kind de voorwerpen bespreken en de doos versieren met allerlei foto’s en zaken die typisch zijn voor die ene persoon.

Mijn hemel

Kinderen hebben elk een duidelijk beeld van hun hemel. U kan hen hun hemel laten tekenen en deze laten beplakken met allerlei materialen. Zo krijgen ze wat hoop en troost in deze moeilijke periode.

2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s