Als rozenblaadjes vallen – Birgit Minne (12+)

Guus, bijna 18 jaar, was een zeer normale jongen. Tot de dag waar zijn moeder een hersentumor kreeg. Zijn leven is zo overhoop gehaald, dat hij nu in een tehuis zit voor delinquente jongeren. Als therapie moet hij schrijven, veel schrijven. Daarom schrijft hij zijn verhaal neer. Hij vertelt over de overdosis medicatie die hij zijn moeder gaf, over hoe hij de politie verwittigde, hoe hij zijn moeder zag sterven… Een boek vol gevoelens, maar met een zeer warm gevoel!

Dit boek vertelt het droevige verhaal van een jongen waarvan de moeder een hersentumor heeft. Het boek zorgt voor een rollercoaster van emoties. Doordat het boek geschreven is door het perspectief van het hoofdpersonage van het boek, word je in dit verhaal meegezogen. Dit boek zorgt voor vele tranen, laat je tevreden zijn met de kleine zaken van het leven en zorgt voor een warm gevoel binnenin. Je merkt wel dat dit boek geschreven is voor jongeren, want je voelt al vanaf het begin, dat het boek zal eindigen met een happy-end. Aan de ene kant maakt dit einde het boek wel wat luchtiger en voelt het boek niet zo zwaar aan. Het is een heel mooi verhaal, met herkenningspunten voor heel wat jongeren.

Het is enkel jammer dat het boek op het emotionele vlak wat aan de oppervlakte bleef en zo een grote kans liet liggen om op het emotionele vlak wat ondersteuning te bieden. Een zeer mooi boek, maar het ligt volgens ons al iets verder af van de werkelijkheid en de ondersteunende kracht in het ziekteproces.

rozenblaadjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s