Radio Robbie – Naafs – Wilstra (4+)

Dit boek is een boek dat beter geschikt is als het verwerkingsproces al even bezig is. Het verwacht al enige voorkennis van de kinderen over ‘wat is kanker’ en ‘hoe wordt dit behandeld’? Het is wel een heel goed boek als de zieke bestraald wordt en je dit wil uitleggen aan je kind. Een kleine tip: Lees dit boek als ouders al eens op voorhand, zodat je de vragen die nadien van het kind komen, zeker kan beantwoorden.

Het boek legt de onzichtbare en ontastbare bestraling uit. Radio-Robbie legt op kinderniveau de bestraling uit. Radio-Robbie vertelt waarom je nu net zo moe bent van de bestraling en waarom je je er niet zo lekker door voelt. Radio-Robbie en zijn vriendjes zijn eigenlijk sterke soldaatjes die de gemene kankercellen gaan bestrijden.

Naar onze mening een goed boek, maar er zijn betere en leukere boeken te vinden rond dit onderwerp. Het is ook vooral gericht naar kinderen die zelf al chemotherapie hebben ondergaan en die nu moeten bestraald worden. Het is wel een goed boek als het kind al enige voorkennis heeft rond chemo en kanker zelf. Het boek is wel zeer mooi geïllustreerd en bevat tekst die duidelijk bestemd is voor de leeftijdsgroep. Ook een leuke toevoeging is dat er achteraan het boek plaats is om te kleuren voor de kinderen. Ook ouders kunnen er enkele aantekeningen kwijt.

Radio Robbie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s