Mama’s borst is ziek – Hanneke De Jager (4+)

Dit is een boek dat zeer goed bruikbaar is als u borstkanker wil uitleggen aan het kind. Het boek is speciaal voor jonge kinderen geschreven. Ondanks het zware onderwerp werd dit boek op een positieve en leuke manier geschreven. De tekst is duidelijk en voor jonge kinderen zeer goed begrijpbaar. De tekeningen zijn zeer mooi, kunstzinnig. De leuke collages zorgen ervoor dat het zeer aantrekkelijk en zeer beeldend wordt voor de jongere kinderen. De tekeningen bevatten ook allerlei details die vaak opvallen voor kinderen, maar waar de volwassenen vaak minder oog voor hebben. Zo verwerkt het boek op een mooie manier de pillenstrips als ramen van het ziekenhuis en de wegen zijn gemaakt van verband en pleisters.

Het is een jong kind dat het verhaal vertelt, waardoor het de betrokkenheid naar het kind toe zeker verhoogt. Er komen heel wat onderwerpen aan bod, zoals: een ziekenhuisopname, een operatie, chemotherapie, haaruitval, borstimplantaten… Ondanks het zware thema heeft het boek ook oog voor de gevoelens van het kind. Dit boek kan een grote steun vormen voor ouders met jonge kinderen. Een grote aanrader!

“Mama is ziek. Ze heeft een gemeen bobbeltje in haar borst.” Met simpele en duidelijke taal probeert het boek het verhaal te vertellen over een jongetje waarvan de mama kanker heeft. Het boek wordt verteld vanuit het standpunt van het kind en samen met het kind ontdek je alle gevoelens en vragen waarmee het geconfronteerd wordt. Een boek vol troost en hoop, maar hier en daar een leuk lachmomentje!

Mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s