Mama heeft kanker – S. Van Mol (6+)

Dit boek is een echte aanrader voor wie het gehele ziekteproces wil illustreren. Het is wel een boek dat moet voorgelezen worden, door de grote hoeveelheid tekst. Het verhaal beantwoordt een heleboel vragen over het ziekteproces en vormt een zeer realistisch beeld over de gezinssituatie. De kinderen leren niet alleen dingen bij over de ziekte zelf, maar leren ook de emoties die bij dit proces komen kijken te plaatsen. Het verhaal is zelfs leerzaam voor de ouders, omdat ze even een beeld kunnen kijken van wat er in hun hoofd omgaat en met welke emoties de kinderen allemaal te maken krijgen. Ze kunnen ook zien hoe hun gedrag de kinderen kan beïnvloeden.

Het verhaal op zich is een basisverhaal dat niet echt diepgaand is. Het verhaal zelf blijft wat aan de oppervlakte en gaat niet echt dieper op bepaalde emoties in. Het vertelt gewoon een verhaal in het algemeen, maar gaat nergens dieper op in. Desalniettemin is dit een zeer mooi verhaal om het ziekteproces te verduidelijken aan kinderen van alle leeftijden en hun antwoorden te geven op allerlei vragen. Het boek bevat ook heel mooie en sprekende tekeningen die voor de jongere kinderen een goede steun kunnen zijn om het verhaal beter te begrijpen.

Op een dag gaan mama, papa, Lise en Bram naar de kermis. Iedereen heeft een leuke tijd en moe gaan ze naar huis. De volgende dagen is iedereen weer uitgeslapen, maar mama blijft maar moe. De dokter zegt dat ze een bolletje in haar buik heeft met slechte cellen. De dokter moet deze cellen wegsnijden. Jammer genoeg hebben de stoute cellen zich nog ergens anders in het lichaam verstopt… Komt alles wel goed met mama? En hoe met dit verder met het gezin? Lise en Bram hebben een heleboel vragen… Ontdek snel samen met je mama en je papa het verhaal van Lise en Bram!

mama heeft kanker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s