Praten over kanker met tieners

Tieners bevinden zich in een moeilijkere periode van hun leven. Ze zitten vol hormonen en hebben soms hun gevoelens moeilijk onder controle. Daarom reageren ze vaak heel verschillend. Ze hebben ook sneller de neiging om heel snel zwart-wit te denken. Kanker betekent dood, want ze kennen iemand die gestorven is. Ze gaan dus geen oog hebben voor het genezingsproces. Ze gaan meteen denken dat er iemand zal sterven. Hier is de rol van de ouder zeer belangrijk. U moet als ouder duidelijk maken, dat kanker niet altijd fataal afloopt, maar dat genezing ook mogelijk is.

Sommige tieners zullen veel vragen hebben en die ook komen stellen, maar u hebt ook tieners die heel gesloten zijn en liever alles voor zichzelf houden. Daarom is het heel belangrijk dat u als ouder niets gaat forceren. U wacht gewoon af tot uw kind naar u toe stapt. U kan het onderwerp natuurlijk altijd aanspreekbaar maken door er even naar te polsen of eventueel de tiener helpen door een boek rond het onderwerp aan te reiken die hen kan helpen in het verwerkingsproces.

Vrienden van tieners zijn heel belangrijk. De kans bestaat ook dat ze hun vrienden in vertrouwen nemen en samen met hen alles verwerken. Een boek kan wel helpen om bepaalde zaken die ze niet begrijpen te verduidelijken, zonder dat ze daar extra informatie moeten vragen aan de ouders.

Boefje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s