Praten over het ziekteproces

Probeer de kinderen zo goed mogelijk te betrekken in het ziekteproces. Laat ze weten wanneer de zieke naar de dokter moet en waarom, wanneer er veranderingen zijn in de gezondheidssituaties, wanneer de persoon op controle moet… U moet hen natuurlijk niet overladen met informatie, maar vertel het belangrijkste. Zorg altijd dat u correcte informatie vertelt aan de kinderen.

Soms geven kinderen aan dat ze er niets van willen weten, dat het hen niet interesseert… Kijk dan even verder dan dit. Misschien is het kind bang om zich bloot te geven, is het bang voor de gevolgen van de ziekte… U kunt dit simpel oplossen door op de thuiskalender de belangrijkste data aan te duiden met een sticker. Zo moet u het kind niet steeds lastigvallen, maar kan het er wel naar kijken als het de behoefte voelt.

Het is ook belangrijk dat u de andere kinderen wel blijft informeren en er wel blijft over praten. Als u dan aan het praten bent, is de kans groot dat het kind toch wat informatie opvangt. Wanneer het kind wil, zal het vanzelf naar u toestappen. Geef het kind de tijd om deze emoties te verwerken.

Boefje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s